06 January 2011

Seketika di Bandung

Amboi, 3 entry pasal bandung. Melampau betul. Mesti bosan korang nak bace kisah percutian aku ni. Haha kisah pulak aku. Aku nak cerita roughly percutian aku kat sana. Sebelum tu, aku nak bagitau awal-awal yang gamba yang aku masukkan dlm ni semua yang selected (paling senonoh dan bertepatan dengan selera utk tontonan umum).

1st day

Tiba di Jakarta airport. Udah malam dan kami tak singgah mana-mana pon. Straight to Bandung.


2nd day

Ohh! Part paling best nih. Kene elaborate pjg. Bersedia semua! Ktorg pergi ke Kawah Putih, Bandung. 3 jam perjalanan nak ke sana. Dah la jalan teruk, berlubang-lubang pastu macet pulak. Naik bukit turun bukit baru sampai. Sejuk gilbab mau la 10 darjah celcius sbb kebetulan hari hujan pulak. Kalau nak sampai kat Kawah Putih tu kene naik atas bukit sikit. Aku pulak pakai kasut high heels tak kena occasion, mmg mencabar sikit sbb jalan tu berbatu dan licin sbb hujan. So dah sampai ktorg pon bergambar.

Seterusnya ktorang pergi Danau Situ Patenggang. Banyak stoberi yg boleh diobserve sepanjang perjalanan begitu juga dengan peniaga yang memujuk-mujuk suruh beli stroberi.



depan rumah cik kakak. nak bertolak dah ni~


pemandangan belakang rumah cik kakak. magnifisen gler!


okay ni semua gambar utk hari ke 2. macam kat oversi. mmg la pon, but you get the idea right?



3rd day

Makan-makan kat restoran Sapu Lidi. Ahh gambar gambar aku semua tak lawa sebab tudung tak mendengar arahan karna tak bawak starch pastu humid gila kat sana sampai lembik habis tudung aku! Haha

Lupa pulak! Sebelum tu ktorg pergi Pasar Baru dan malam pulak pergi FO.

sebelum pergi ke tempat2 untuk day ke3


4th day

Aku demam. Tak boleh blah betul. Tersadai kat hotel sorang-sorang. Dah la food poisoning pulak. Hebat gila dugaan.

5th day

Balik Malaysia.



p/s: ada satu lagu indonesia yang aku dengar dalam mobil. sedap gile tapi sayang, tak tau tajuk apa...

4 comments:

abdul rasyid..... said...

nak gi bndung gak!!

Stazel // Fieq said...

haha
lorh pegi je laa

||aLeaSaRa|| said...

slm siarah pg jumaat,alah kite teringin nak gi bandung,mak kita gi sana honeymoon ,bestnya

Stazel // Fieq said...

best sgt kan? sejuk plak tu! :D