26 May 2012

lalilu

saje nk tunjuk ni; aku suka yg dkt 5:36 tu. hahaha

21 May 2012

Concert

I have never been to a concert before. except for this one time when me and ma dad and kakak went to a raihan concert. that was in the 90s and I barely remember it now. Apa yang aku ingat pasal concert tu kan, is when one of the group members ask all the kids to go up on the stage and name at least one prophet. My sister wanted to go but I don't want to sebab masa tu mana aku tau nama nabi nabi. hahahahaha.

Tu je laa satu satunya concert yang aku pernah pergi. Tapi bila aku form 2, aku dah nyaris nyaris dah nak pi concert! citenye camni, when I was in form 2, I had this sudden kpop illness. I was a devoted FT Island fan. I had all their songs in my folder and videos and pictures! My favourite member would be Jonghun and i remember having a huge crush on him. like seriously man, I would get so freaking mad if another girl (from the comments in youtube) say that Jonghun is her favourite too. kalau aku tak puas hati macam mana sekali pun, bukan lah sampai tahap di mana aku hantar surat berbaur ugutan camtu. cuma benci di dalam hati. kahkahkah budak budak.

So when I first heard about BigBang's world tour, my first reaction was, "haih, they will never come here lah. i can guarantee". but then they just shocked me with a news that destination to Malaysia, CONFIRMED!  finally. how come they went to Singapore but never ever jejak kaki at Malaysia? it is not that far. you neglected us! but all things aside, WE WELCOME YOU WITH OPEN ARMS *for you to hug. hahahaha


I hope that my sister will be kindly enough to pay for my concert ticket. after all, I am her guardian. she should! so now, what's left is to find out the exact date when they will be having their concert.

08 May 2012

Teringat kisah lama

Tadi aku bersembang laa dengan kawan aku. menerusi alam maya la kan. duk sembang kencang pum pang pum pang cerita pasal sekolah la ape semua bagai, tiba tiba aku teringat dekat seorang ni. dia ni kira crush aku laa. kronik laa jugak aku suka dia. tapi tak laa sampai betul betul suka. paham tak? hishh aku nak cerita pon susah.

Macam ni, aku suka dia tapi macam saja nak suka suka. bukan deeply suka sampai teringat ingat. kadang kadang bila balik dorm aku sambung menyembang dekat katil kawan aku bercerita pasal dia. hahahaha. macam hape tah. pastu tak cukup dengan tu boleh pulak aku pegi claim dia dekat satu kelas. tu lagi tak leh blah. hormon auxin terlebih ke hape. bagi aku, kalau aku besar besarkan cerita nanti takde sape akan berani berani mengaku suka dekat dia. kira nya dia macam dah dicop! hahahaha sakan sungguh aku. dasar gadis comel tak tahu malu! (tak perlu begitu)

Tapi aku sebarkan ideologi tu dalam kelas je la. kau gile kalau aku bgtau kat orang sebarangan mau naya. sekolah aku ni kecik tahap bersin. maknanya kalau bersin pon satu skolah boleh dengar woh! (aku tk payah explain pape pon hgpa tau aku tipu kn. keke). gosip pon kena bisik pelan pelan wo wa cakap sama lu sume. silap hari bulan orang datang taruh najis kucing depan dorm. kes berat tu! aku turut sebarkan di dorm sebab ada junior aku pon duk berebut kata suka dekat dia jugak! hahahaha. lawak. tapi dalam kelas aku tu pon aku saspek ada seorang ni macam suka dia, tp kami tak laa musuh. bergurau gurau lagi ada. tu lagi tak leh blah! hahahaha. kadang kadang dia saja buat aku jeles. tapi tu sekadar jenaka je.

Tiba tiba ada satu masa ni budak laki kelas aku pon boleh tau. aku tak ingat macam mana diorang boleh tau! aku ke yg bgtau? tak ingat laa. tapi bila budak laki dah start interfere, things got worse. semakin bertambah tambah orang tau. kelas budak laki tu pon tau sampai nk cari budak yang suka kat budak tu tuh. masa tu aku rasa cam uncomfortable gila. aku rasa paranoid tahap mega bytes dan sangat sensitif. biasa laa pompuan kan. rasa malu ler.

Laki tu konfirm konfirm tau aku rasa, tapi dia buat tak tau je, which is good. dan bila keadaan ni jadi macam ni, nikmat mengusha tu dah takde. kau bayangkan, dulu kalau dia lalu je, aku boleh pandang direct macam tu, takde sape nak kata apa. tapi lepas orang tau, nak usha sikt nnt aku dengar laa suara suara di latar belakang. hahaha. pastu kalau terserempak ke terduduk berhampiran ke orang fikir aku sengaja. tu yang tak syok tuh! padahal aku tak la desperado sampai ke tahap tu. oh pelis, aku bukan suka betul betul pon.

Ada satu kali ni, seorang budak laki kelas aku pinjam t-shirt laki tuh. pastu dengan muka senyum lebar macam pakcik menang motor,pi menunjuk nunjuk dekat aku konon nak buat aku jeles. pastu yang tak leh blah nye dia siap nak offer nak ambik gamba dengan dia plak tu, konon nak bagi aku ada kenangan bergambar dengan baju budak laki tu. poooraaahh. minta tumbukan sungguh! aku terus keluar kelas dan balik dorm. memang lepas tu aku dihujani dengan sakatan yang terbaik laa dari budak yang pinjam baju tuh. tapi aku tenang. biasalah ahli masjid memang cintakan ketenangan. pernah juga 2-3 kali aku merajuk. haha

Tapi pape pon, bila kita pikio balik kenangan kenangan lampau yang pahit manis masam manis semua dah tukar jadi kenangan manis nya punn. aku nak cite semua tapi panjang sangat. and diary aku hilang! so aku tak ingat sangat apa yang dah terjadi masa sekolah dulu. wuuuu. bye bye