18 October 2012

Primadonna Girl



Suara dia sedap sangat sangat! am I exaggerating it? oh well.


16 October 2012

Post Serius

Haiii. ape kabar korang. pikon, mana blog hang menghilang? mohon dijawab di bahagian komen di bawah. hahahaha

Hal serius, kita raya tarikh berapa haribulan? yang aku tau jumaat minggu depan kan? hari isnin tu aku terus ada exam. exam ni merupakan exam pertama yang akan aku ambil jadi aku rasa sangat takut sebab aku tak boleh nak tetapkan level nya lagi. macam dekat matriks dulu, tips kalau nak tau yang kau boleh dapat 4flat ke tak ialah, kalau kau rase kau dapat jawab semua soalan, ha insyaallah kalau ada rezeki, 4flat dalam genggaman. bila aku cakap "kau rase kau dapat jawab semua soalan" tu bermaksud kau dapat mengisi jawapan pada soalan walaupon kau tak sure tu betul ke tak. tapi kalau exam dekat sini aku mana tau nak tentukan macam mane ye dok? takut.
pecel lele terbaik di restoren suroboyo

Sekarang ni aku baru start study balik case-case lama. lambat kan? nak buat camne, busy gile. busy ape pon aku tak tau. oh ya! aku dapat fikirkan satu! aku busy main badminton. aku masuk pon saje2 je, rupe rupenye amekkaw, tak cukup sehari main dy pi sambung minggu depan plak. burn hari sabtu yang aku kasihi teramat sangat itu!!! sabarlah duhai hati~

hari khamis baru baru ni sepatutnya first year takde kelas kan? aku fikir boleh la study lebih sikit tapi tak, aku kene buat KITAS pula. KITAS tu apa? aku pon tak tahu sebab aku malas ambik tahu. baik aku ambik tahu metabolism of protein/lipid daripada aku tahu pasal hal tu. angkuh kan? hahaha

Esok pula, petang insyaallah aku akan pergi ke Sukawening sebab nk buat shooting untuk video promo kat sana. bunyi macam best kan? aku memang suka buat benda alah macam ni walaupun tak berbakat! aku rasa kalau aku mengejar cita-cita berdasarkan minat yg tulus, mesti aku akan berkecimpung dalam seni animasi macam upin ipin macam tu (dekat sini upin ipin fenomena gila sama macam dekat malaysia).

Cakap pasal raya (tiba tiba) aku rasa sedih sebab dah tiba dah raya aidiladha. bagi aku bila aidiladha muncul menandakan raya berikutnya merupakan satu tempoh yang lama. ye laa. lepas ni kalau nak raya kena tunggu raya aidilfitri pula. dah laa kena lalui puasa sebulan dulu baru boleh menyambutnya. aku fikir, raya haji tahun ni aku pakai baju kebaya indonesia yang aku beli 2 tahun lepas kot, tapi tudung nya tiada. so aku kena beli tudung la gamaknya. ayat last takde motip.

aku suka gambar ni :D

oklah aku dah mamai sebenarnya. tu yang aku tulis merepek repek tu. ok lah bye2. muahxx

02 October 2012

Back to school



ni bale kafe yang selalu bukak lambat. time aku pegi kelas mesti dia tak bukak lagi. setelah aku amati corak perniagaannya selama sebulan, aku dapat membuat kesimpulan yang pasti iaitu cafe ni bukak jam kurang lebih setengah dlapan. haa tu maksudnya tujuh setengah kalau lo mau tau. *impressed right? MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

originally, I want to put in a lot of photos but the wifi here is being a scumbag. makanya satu aja duluan ya :) wink wink
*kejadah nak wink wink pulak