26 January 2011

Malang tidak berbau harum

lokasi : Air Asia X
waktu : baru mendarat

Sebelum mendarat lagi semua omputih dah tukar baju sweater. aku belum. Ada beberapa faktor aku tak ambil lagi sweater dr tmpat letak beg tu. Antaranya, aku duduk di tepi tingkap, maknanya sukar utk aku keluar masuk. Kedua, laluan keluar masuk dari sit aku tu mmg sempit betui ! Kesian kat mat saleh tu, beberlanggar-langgar lutut kami bersama. Third, tinggi kut tempat letak beg tu. Di tambah pula dengan berat 7kg, aku takut nnt aku tak dpt kawal beg tu terhimpap kecepus jatuh kat mat saleh tu. So aku tangguhkan dulu.

Bila nak mendarat , tiba lah masa orang beratur nak keluar, aku pun turut keluar. Timing agak2 dah kena, aku gerak utk turunkan beg aku dari atas utk keluarkan sweater dan blah dari plane.

"HAIII TAKDE SAPE NAK TOLONG KE??" puas aku jerit dalam hati.

Dengan ketinggian aku yang tak seberapa sbb aku tak pakai heels mmg susah juga aku nak tarik keluar beg. Tapi setelah aku menjengket-jengketkan kaki alhamdulillah sampai juga aku menggapai handle pada beg.

Aku tarik, sedikit demi sedikit beg tu keluar. Akhirnya final pull, beg tu keluar sepenuhnya.




















Betul jangkaan aku, beg tu berat dan sukar dikawal. GEDEBABOOOM landing atas muka sendiri.





ps: mat salleh tu gelak ! malunyeee. heee :D

7 comments:

Syifaa H. said...

aku akn rindu kauuu :D


have fun take care hamster

Stazel // Fieq said...

same laa! aku pon rindu ko jugakk..
teringat balik tahun lepas. rasa nak putar balik masa, pastu singgah jap kat pujeng seven ! haha good days:')

muhammad faiz said...

haha...NEXT TIME...JUST SAY IT OUT LOUD!! 'Excuse me Mr. can you help me !?'..huhu...x pon bg hint skit (hg buat2 laa terkial-kial nk gapai beg tuu dlm 1-2 minit)... haha...SLAMAT MENCUBA di lain mase ek..ENJOY YOUR TIME..

Z a f i r a h said...

padan muke!blahaha
hi2 stazel :)

Stazel // Fieq said...

hii zaf!!!

Azwaaa said...

kamu bawak bape banyak laa beg?

Stazel // Fieq said...

3 beg. 1 handbag, 1 hand luggage, 1 lagi beg besar tuh !