16 February 2011

Sikit sikit macaroons

Sekarang ni trend macaroons ke ape. kalau aku tengok blog orang, semua nak kata "ohh saya dah try dah makan macaroons yang mahal tu tempohari!". dengar cerita sampai mencecah RM7 seketui. gilaba. oh! ada jugak yg RM2 tu boleh la diterima. blog aku ni bukan blog hater, iaitu benci membenci blog orang lain, tapi sungguh apa yang aku nak tulis ni sekadar pertanyaan. macaroons ni baru dicipta ke apa? kenapa dah jadi macam fenomena dikalangan blogger ni woii!!!! -berlakon panik- HAHA sat aku nak pergi wikipedia sat.


*1 minit kemudian*

ohhh, kalau dekat wikipedia dia tunjuk yang macaroons tradisional punya. hmm tak pelah. malas nak ulas. bilamasa aku dah try, aku pon nak cerita la kat blog ni, ikut trend laaaa kaaaataaakaaan. geli gua.







masa aku form 2, aku selalu buat kek batik. siap upload resepi kat myresipi.com ! hahah. tapi dah dibuang dah! HAHAHA so jangan harap la ko nak cari nabilah! bab kek batik aku master. tak payah sukat sukat, ikut gerak hati dah cukup. tapi, bila Iffah nak suruh aku buat, aku resah. sebab lain orang lain resepi dan citarasa kek batik. ada jenis kek batik yg tak payah pakai dapur, ada yang sampai campur telur 7 bijik. ada jugak yang campur nescafe, kekacang dan susu. versi aku paling senang rasanya sebab cuma pakai 4 elemen penting sahaja iaitu mentega, biskut marie, susu pekat dan milo. hmmm. ape motif aku tulis ni sebenarnya ?? eh kome, kalau ade resepi kek batik mai laa sharing ngan awok. yang konfirm sedap. okay tata.



kalau nak resepi kek batik yg ni, sila tekan SINI. ahh aku nak try la buat! nmpk sedap sunggo! tapi kalau ada resepi kek batik lain, sila bgtau saya :)

7 comments:

nabilah athirah said...

hoi,,tag aku kat name tu,,hahahah
aku heran plak nak google2 resepi kek batik ni,,tu aku dah buat mse umo lima thn kot,,hahaha,,(hyperbola)

Stazel // Fieq said...

buat pa nak tag ko. saja nk tumpang populariti aku la tuh! berlagak* HAHA
mksud ko kek batik yang ko bawak pi class taun lepas tu ke. bajet lima tahun kunun! HAHAHAHAHA

Zaza said...

Jom!!!!!

Stazel // Fieq said...

yg kat blog org nih mcm sedap kan??

Syifaa H. said...

stazel, sape yg nyanyi kt bawah ni
|
|
|
v
macarooons bukn sedap sgt pon macaroons tu. biasa je. ade yg rase mcm sabun siket.

Wan Hafisah Collection's said...

Macaroons??????Akak tak pernah dgr n tak pnh mkn. Kat dunia mana akak berada nih?????????

Hhahhahahha..
btw, kek batik akak suka mkn, tak pndi wat.
blh tlg pos dr sana utk akak?
hehehhe..

Stazel // Fieq said...

syifaa' : yang lagu lights on tu ke? nama dy Katy B. artis british tu pasai tak femes sgt. haha

kak wan : haha alaa macaroons tu macam makaroni sikit. tp cicah sambal kicap. nak pos gu mana akak hahaaha