05 April 2011

Alien datang menakluki bumi

DEMI KOKO YANG DICARI CARI

dah nyanyi dua baris lagu, baru boleh cerita intipati/content untuk entri pada kali ini! hmm.. aku yakin, ramai antara kita ni yang tak tertahu menahu mahupun terdengar dan terlihat atau termenonton (gaya seorang perosak bahasa yg berprestij) lagi tentang animasi kartun Boboi boy! angkat tangan sapa yang tak tahu. jangan hipo hipo. MENGAKUU!!!! *hayati emosi seorang pelajar yg dituduh meniru kerja sekolah seorang rakan. ahakzz~~


untuk pembaca blog aku ni dan tak tahu apa itu Boboi boy, mari sini aku perkenalkan..



Gopal, Boboiboy, Yaya dan Ying BERAKSI!


tenaga kerja disebaik animasi ini juga terlibat dengan animasi Upin dan Ipin suatu ketika dahulu. kalau nak dibandingkan mana yang lagi seronok, aku harus cakap (I have to say) yang dua dua best. upin ipin comel dan macam banyak tauladan yang boleh digarap. tambah tambah yang bulan ramadhan punye edition!! huh, aku cukup sukaaa. tapi Boboi boy ni pula lucu dan menggelikan hati dan perasaan.ahakz~

keris petir

kalau korang rasa korang dah cukup dewasa untuk kartun keanak anakkan ni, tak payah la tengok. pegi tgk MTV, AFC dan KBSW! biar kitorang yang muda dalaman dan luaran ni je yang tengok. go away from here and rot!




bila aku sebut muda baru nak click kan~ igt aku tak tau. ahakz~~



cuba kome teka apa karakter feveret awok?? syapa yang bisa teka dengan tepat bakal membawa pulang seekor pony!!!!


(contest tipu sahaja. jangan ada yang berani tuntut pony dari aku! haha:D)

6 comments:

izzah said...

sjak bile kamu jadi fan katun?

Stazel // Fieq said...

mane ade fan sgt~ setakat spongebob, upin ipin, boboiboy, penguins of madagascar, fairly odd parents ngan disney princesses je. pilihan kte yg berkualiti aja sih.

Wan Hafisah Collection's said...

Hehehe, maksudnya kamu ni fan cartoon le dik. See, senarai kamu pjg jugak. Spongebob,madagascar,boboiboy,upin ipin! Kamu memang suka kartun yg berkualiti.

er....mksudnya anak akak yg umur 2thn tu dah pandai menilai kartun berkualiti?

Sbb minatnya seakan kamu le dik!!

:)

nabilah athirah said...

perghhh,,kredit kat aku la wei sbb perkenalkan!hahahah
aku tau watak pebret ko tok aba ngan gopal,,mai sini pony sekor!post kat umah aku!*berkata tnpa mmpedulikan ayat"contest tipu"hahah

Stazel // Fieq said...

kak wan : haha yaa. barangkali kek gitu.. hebat la anak kak wan. taste tinggi.

nabilah athirah : takpe,, klu org bace komen ni tau laa dy yg entri ni kredit kat ko~ (tp kalau org tak bace nak wat guane.. hahahaha). yaaaa!!! jawaban yg diberikan tepat sekali!!! tapi mlg nye, ni contest tipu ye dik. tuntutan hadiah tidak dilayan sama sekali! hahahahahahaha

Shahirah Zainol said...

animation dia ala2 upin n ipin kan huuu.